“No sikiriki” pobjednik pub kviza “Si znal” u Caffe baru Bedem

Na najljepšoj terasi u Čakovcu, onoj Caffe bara Bedem smještenog uz Muzej Riznica Međimurja u Starom gradu Zrinskih, u sklopu Dana Međimurske županije održao se međimurski pub kviz pod nazivom „Si znal?!“.

Prvo kvizaško natjecanje u ovom prostoru dio je programa Dana Međimurske županije pa je, shodno tome, i dio pitanja posvećen upravo našem kraju.

U ulozi sastavljača pitanja, odnosno kvizmeštra, po prvi put se samostalno okušao, i u tome se odlično snašao, 20-godišnji student matematike na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Filip Vinković iz Žabnika. Uz suradnika Kristiana Kolara, koncipirao u tri grupe po 16 pitanja, od kojih je jedna posvećena Međimurju i svemu što naš kraj ima za ponuditi, a sve s ciljem promocije naše županije i naših proizvođača.

U tom su duhu pripremljene i bogate nagrade, i to za sve sudionike, iako su se sponzori, poznate međimurske tvrtke, proizvođači i ustanove, pobrinuli za posebno bogate nagrade za prva tri mjesta i još jednu dodatnu za pobjednike grupe pitanja o Međimurju.

Što se tiče rezultata, najviše je znanja pokazala ekipa „No sikiriki“.

Više o cijelom eventu na eMedjimurje.hr.