Svi poljoprivrednici Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu mogu predati do 1. lipnja poštom ili osobno u podružnici APPRRR-a u Čakovcu

APPRRR je objavio da je u Narodnim novinama 53/2022 objavljena izmjena Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu –  kojom se rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva produžava do 1. lipnja 2022. godine.

Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji (u Međimurskoj županiji podružnica APPRRR-a nalazi se u zgradi FINA-e u Čakovcu) do 1. lipnja 2022.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivredu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Nadalje, rok za izmjene već podnesenog zahtjeva bez sankcija je 17. 6. 2022., dok je rok za zakašnjele zahtjeve sa sankcijama 27. 6. 2022.

Izvor: APPRRR