APPRRR objavio inicijalne liste prijavljenih projekata na natječaje tipa operacije 6.1.1 i 6.3.1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zbog velikog velike zainteresiranosti potencijalnih korisnika o stanju stvari nakon raspisanih natječaja, objavila je inicijalne rang liste za četvrti natječaj za tip operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ i tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Prema inicijalnim listama za ova dva natječaja bio je ogroman interes među OPG-ima, tako da je za tip operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ prijavljeno čak 3848 projekata (bespovratna sredstva osigurana su za 1000), a za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“ 918  projekata (bespovratna sredstva osigurana su za 400).

Najvažniji kriterij za “prolazak” projekata je broj dobivenih bodova prema zadanim kriterijima, te administrativna urednost.

Nakon zaprimanja svih zahtjeva za potporu, a na temelju traženog broja bodova u skladu s kriterijima odabira, formirane su inicijalne rang-liste zahtjeva za potporu.

– Napominjemo da inicijalne rang liste objavljujemo isključivo radi informiranja javnosti i korisnika te da one ni na koji način ne određuju konačan redoslijed, s obzirom na to da u postupku administrativne kontrole može doći do umanjenja traženog broja bodova ili odbijanja zahtjeva za potporu, ističu iz APPRRR-a.

– Smanjenje broja bodova koje dovodi do pada korisnika ispod crte ili odbijanje zahtjeva za potporu dovest će do pomicanja korisnika, koji su trenutno ispod crte, prema gore. Posebno naglašavamo da je jedino relevantna konačna rang lista koja određuje konačni plasman svakog pojedinog korisnika, a ona će biti pripremljena nakon administrativne kontrole svih zahtjeva koji su iznad crte te okončanja žalbenog postupka, završno stoji u priopćenju.

Regionalni centar za investicije – Međimurje d.o.o. za ova dva natječaja obavio je od listopada 2021. do kraja siječnja 2022. za OPG-e i druge potencijalne korisnike iz Međimurske županije niz informiranja, savjetovanja, info radionicu i seminar, te je dao izravnu potporu i izradio projekte za dva OPG-a iz Domašinca i Slakovca, vrijednosti 113.781,29 HRK, odnosno 119.116,50 HRK.

Svi prijavljeni korisnici inicijalne liste mogu provjeriti OVDJE.

Svi  poduzetnici, obrtnici, OPG-i i svi drugi zainteresirani dodatne informacije o natječajima za povlačenje sredstava iz fondova EU i NPOO, kao i pripremi, izradi i prijavi projekata možete dobiti na tel. brojeve: 040 374 065; 091 561 57 93, na mail: rci@rci.hr i na web stranici: www.rci.hr.