Natječaj za Podmjeru 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka – otvoren do 31. 12. 2021.

U sklopu Mjere 17 Programa ruralnog razvoja od 2. srpnja otvoren je Natječaj za dodjelu potpora za financiranje prihvatljivih troškova premije osiguranja za police osiguranja koje ispunjavaju uvjete iz podtočke 2.3 ovog Natječaja.

prvi seminar u organizaciji RCI Međimurja bio je namijenjen poljoprivrednim proizvođačima iz Međimurske županije koji se bave uzgojem peradi, svinja, muznih krava, goveda, koza i drugom stočarskom i sličnom proizvodnjom.

Cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima.

Ukupno je na raspolaganju u sklopu ovog Natječaja 140.000.000,00 kuna. Rok za prijave 31. 12. 2021.

Korisnici: Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika koje ispunjavaju uvjete iz točke 2. ovoga Natječaja.

Sufinanciranje: Do 70% prihvatljive police osiguranja.

Visina javne potpore: Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 € u kunskoj protuvrijednosti.

RCI Međimurje organizira seminare u cilju što boljeg iskorištavanja sredstava iz ove Podmjere.

Prvi seminar kojeg smo organizirali 22. rujna 2021. bio je namijenjen poljoprivrednim proizvođačima iz Međimurske županije koji se bave uzgojem peradi, svinja, muznih krava, goveda, koza i drugom stočarskom i sličnom proizvodnjom. Više pročitajte OVDJE.

Drugi seminar u sklopu što boljeg iskorištavanja Podmjere 17.1. RCI Međimurje organizira krajem studenog, a bit će namijenjen poljoprivrednim proizvođačima iz Međimurske županije – ratarima, voćarima, povrćarima i vinogradarima.

Više o natječaju za Podmjeru 17.1. pročitajte OVDJE.