Javni poziv na energetsku obnovu obiteljskih kuća – prijave od 14. 10. 2021.

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 15. rujna 2021. godine Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Zaprimanje prijava kreće od 14. listopada 2021. godine od 9 sati.

U okviru istog poziva, sufinancira se i cjelovita energetska obnova, ali i samostalni sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske elektrane. Ono u čemu se ti projekti razlikuju je postotak sufinanciranja i minimalni energetski razred kuće koja se prijavljuje za obnovu.

Zainteresirane građane pozivamo da za početak u sustavu ePrijave izrade svoj korisnički račun, kako bi se nakon početka zaprimanja prijava mogli ulogirati, unijeti potrebne podatke i učitati obvezne dokumente. Prijava se dovršava potvrdom unosa podataka i dokumenata te se lista zaprimljenih zahtjeva kreira prema vremenu njihovog zaprimanja.

Kako bi svi zainteresirani bili što bolje informirani o uvjetima financiranja, u planu je održavanje informativnih radionica na više od dvadesetak lokacija. Prezentacije i materijali s radionica bit će dostupni putem internetske stranice FZOEU, kao i popis najčešćih pitanja i odgovora. Na ovaj način se želi osigurati što veći broj ispravnih prijava odnosno što bolje iskorištenje dostupnih sredstava.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je na stranicama Fonda za zaštitu okolišta i energetsku učinkovitost, dok je dokumentacija Javnog poziva dostupna na poveznici OVDJE.

Međimurska energetska agencija d.o.o. MENEA, predstavila je aktualni Javni poziv u TICM-u Čakovec i održala prvu radionicu na ovu temu u Prelogu.

Sve detaljne informacije o aktualno Javnom pozivu za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete dobiti putem MENEA na poveznici OVDJE.