Javni poziv za dodjelu potpora „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ – prijave do 9. 10. 2021.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2021. godinu. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.

Program se provodi u cilju očuvanja i razvoja deficitarnih djelatnosti tradicijskih obrta koji se pretežito obavljaju ručnim radom i baštine posebne zanatske vještine i umijeća oslanjajući se na obrasce tradicijske kulture te umjetničkih obrta koji se odlikuju proizvodima i uslugama visoke estetske vrijednosti.

Za provedbu Programa iz Državnog proračuna je osigurano 3 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000 kuna, a najviši 50.000 kuna. Sredstva za odobrene potpore korisnicima će se isplatiti jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Mikro, mala i srednja poduzeća mogu financirati nabavu strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara, prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora. Također, sredstva se mogu koristiti i za uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Prijave se zaprimaju od 27. rujna do 9. listopada 2021., a prijavni obrazac s traženom dokumentacijom se u tom razdoblju podnosi Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja neposredno ili putem pošte.

Regionalni centar za investicije – Međimurje d.o.o. u sklopu poslovnog savjetovanja u cilju rasta i razvoja poduzetništva u Međimurskoj županiji, nudi suradnju zainteresiranim poduzećima i obrtima na ovom Javnom pozivu, odnosno da se vaša prijava što kvalitetnije aplicira prema Ministarstvu.

Za više informacija obratite nam se putem emaila: rci@rci.hr.