LAG Mura-Drava održao radionicu povodom Natječaja za mala poljoprivredna gospodarstva, RCI Međimurje poziva potencijalne prijavitelje na suradnju u pripremi i prijavi projekta

Od 22. studenog 2021. započinje teći rok za prijave na natječaj LAG-a Mura-Drava za Mjeru 1P1-M1 za mala poljoprivredna gospodarstva koji traje do kraja ove godine.

Djelatnici LAG-a Mura-Drava 10. studenog 2021. godine u Donjem Kraljevcu tim povodom održali su informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na ovaj inače sedmi po redu natječaj LAG-a.

Regionalni centar za investicije – Međimurje također je aktivno sudjelovao na radionici i prezentirao mogućnost suradnje s potencijalnim prijaviteljima za pripremu, izradu i prijavu projekta na ovom natječaju.

Poljoprivrednici iz donjem Međimurja svojim dolaskom i brojnim pitanjima izrazili su zainteresiranost za prijave projekata kojima žele modernizirati i povećati svoju poljoprivrednu proizvodnju.

Natječaj za Mjeru 1P1-M1 “Poticanje ulaganja u povećanje kapaciteta, modernizacija i opremanje malih PG-ova” namijenjen je malim poljoprivrednim gospodarstvima koji imaju ekonomsku veličinu od 2000 do 7999 eura s područja LAG-a te je sukladan tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 1.925.734,50HRK.

Potencijalnim prijaviteljima predstavljene su osnovne informacije o natječaju, uvjeti prihvatljivosti nositelja projekta, prihvatljive aktivnosti, kriteriji odabira projekata te postupak podnošenja prijave i odabira projekata.

Također je detaljno predstavljena i natječajna dokumentacija koja je potrebna za prijavu projekta na Natječaj.

Podnošenje prijava na ovaj natječaj traje od 22. studenog do 31. prosinca 2021. godine te da sve informacije, natječajnu dokumentaciju, kao i odgovore na pitanja mogu pronaći na Internet stranici LAG-a.

Ukoliko se aktivno bavite poljoprivredom (OPG, PG, obrt ili trgovačko društvo) i želite prijaviti projekt za ovaj natječaj, možete kontaktirati RCI Međimurje na email: rci@rci.hr ili mobitel: 091 561 57 93; 098 355 070.

Foto: LAG Mura-Drava