Međimurska županija odobrila potpore za 98 mikro i malih poduzetnika u ukupnom iznosu od milijun kuna

Međimurska županija objavila je rezultate Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva u Međimurskoj županiji koji je bio raspisan 1. rujna ove godine.

Potpore je ove godine dobilo 98 poduzetnika od 140 prijavljenih za sufinanciranje troškova već izvršenih investicija u periodu od 1. siječnja ove godine do kraja natječaja objavilo je Povjerenstvo u utorak 26. listopada.

Potpore su odobrene u maksimalnom iznosu do 15.000,00 kuna bespovratnih sredstava po pojedinom korisniku.

Ovo je treća godina provedbe Programa koji se svake godine modificira i prilagođava poduzetnicima kao i  trenutnoj gospodarskoj situaciji.

Time Međimurska županija nastavlja s izdvajanjem sredstava za razvoj i unapređenje poduzetništva, posebice za mikro i male poduzetnike, koji čine 98% ukupnog broja poduzetnika, ali i obrtnicima i poljoprivrednicima.

Cilj programa je poticanje razvoj poduzetništva i obrtništva, očuvanje radnih mjesta kao i povećanje broja zaposlenih te stvaranja povoljnog gospodarskog okruženja poduzetništvo Međimurske županije.

Program je razvojno usmjeren s ciljem podrške privatnom sektoru na način da se potaknu investicije i olakša unapređenje poslovanja gospodarstvenicima. Poduzetnici su se mogli prijaviti za dvije vrste ulaganja:  Ulaganje u osnovnu imovinu za obavljanje djelatnosti i Ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije. Kroz Program sufinancirali su se troškovi nabave novih i rabljenih strojeva, opreme ili alata, računalne opreme, informatičkih programa i sustava kao i troškovi izrade prototipa te provjere i zaštite formalnog intelektualnog vlasništva.

Više pročitajte OVDJE.

Izvor i foto: Međimurska županija