U Metalskoj jezgri Čakovec predstavljena najnovija tehnološka dostignuća zavarivanja

U organizaciji društva Virs d.o.o. Lendava, Eurotehnike Zagreb i Metalske jezgre Čakovec u utorak 19. listopada u prostorima Metalske jezgre održan je stručni  skup pod nazivom „Uz najnaprednije tehnologije zavarivanja do fleksibilne i produktivne proizvodnje“.

Tom prilikom su poduzetnicima s područja sjeverozapadne Hrvatske prezentirana napredna tehnološka rješenja zavarivanja s ciljem povećanja fleksibilnosti i produktivnosti u proizvodnji.

Na samom početku ravnatelj Metalske jezgre dr. sc. Mario Šercer predstavio je njen odjel za tehnologiju, istraživanje i razvoj te IOT laboratorij, partnere u istraživačkom i projektnom timu kao i cjelokupnu opremu kojom je jezgra opremljena od koje je posebno istaknuo 3D pisač za metal, 3D pisač za plastiku, 3D skener i IOT laboratorij kao i konkretne predmete ispisane na 3D pisačima. Također je sve sudionike pozvao da razgledaju opremu i slobodno se obrate sa svim upitima vezanim uz navedenu opremu i mogućnostima poslovne suradnje.

Metalska jezgra Čakovec gradi istraživačku infrastrukturu namijenjenu znanstveno-istraživačkoj zajednici za provođenje vrhunskih istraživanja usmjerenih na jačanje znanstvene izvrsnosti, stvaranje društva znanja te povećanje konkurentnosti metalske i povezanih industrija na području Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Više o svemu pročitajte OVDJE.

Izvor i foto: Metalska jezgra Čakovec