Natječaj Ministarstva poljoprivrede za SOPG/OPG koji ispunjavaju uvjete iz Međimurske županije s područja općina: Podturen, Orehovica, Mala Subotica i Kotoriba – prijavite projekt uz pomoć RCI Međimurje

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 37 milijuna kuna.

Prijave se podnose od 25. srpnja 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 26. kolovoza 2022. godine.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku može biti 60.000,00 kn.

Na ovaj natječaj iz Međimurske županije mogu se javiti SOPG/OPG-ovi koji ispunjavaju uvjete iz općina: Podturen, Orehovica, Mala Subotica (skupina III potpomognutih područja) i Kotoriba (skupina IV potpomognutih područja).

Predviđena sredstva za financiranje projekata su sljedeća: skupina I – 18.500.000 kuna, skupina II – 9.250.000 kuna, skupina III – 5.550.000 kuna i skupina IV 3.700.000 kuna.

Ovim Programom koji se provodi petu godinu za redom Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

Sve dodatne informacije o natječaju kao i pripremi, izradi i prijavi projekta možete dobiti na telefon 040/374-065 ili mobitel: 091 561 57 93, mail: rci@rci.hr, kao i na web stranici: www.rci.hr.