Javni poziv Ministarstva kulture i medija za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu – otvoren do 05. 11. 2021.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu. Financiraju se programi i aktivnosti poticanja angažiranog sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, kako bi se ispunile potrebe i interesi postojeće publike te stvorila nova publika.

Prihvatljivi su programi iz svih područja kulture i umjetnosti: izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književnosti, kulturne baštine i filma te programi međunarodne kulturne suradnje, a pravo podnošenja prijava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja.

Samo neke od prihvatljivih programskih aktivnosti koje će biti financirane putem ovoga Poziva su aktivnosti usmjerene na stvaranje angažirane publike, aktivnosti koje omogućuju pristup kulturnim i umjetničkim programima u prometno slabije povezanim područjima te povećavaju sudjelovanje u kulturi ranjivih skupina, programi kojima se potiče istraživanje, razmjena znanja i stvaranje potencijalnih partnerstva u području razvoja publike, kojima se povećava vidljivost kulturnih sadržaja u digitalnom obliku i drugim medijima te daje poticaj umjetnicima i organizacijama u kulturi i umjetnosti na razvoj postojeće te stvaranje nove publike.

Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem Ministarstva kulture i medija, od 4. listopada do 5. studenog 2021. godine, putem e-prijavnice.

Više pročitajte OVDJE.