Međimurska županija sufinancira sudjelovanje naših obrtnika na sajmovima u 2023. godini

Međimurska županija već četrnaest godina članovima Obrtničke komore Međimurske županije sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama. Sporazum koji će međimurskim obrtnicima i dalje omogućiti izlaganja na sajmovima u 2023. godini, s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Draženom Novakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Suradnja s Obrtničkom komorom seže još u 2003. godinu kada je Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave počela provoditi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a od 2009. godine s Obrtničkom komorom se sklapaju sporazumi o potporama za izlaganje na sajmovima.

Potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije, Međimurska županija je osigurala 9.290 eura za nastupe međimurskih obrtnika na sajmovima i manifestacijama.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je na dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji s Obrtničkom komorom i naglasio kako komora istinski brine o svojim članovima.

Posljednjih nekoliko godina bilježimo iznad 1.500 aktivnih obrta u Međimurju sa stalnom tendencijom rasta, u ovom trenutku riječ je o 1.542 obrta (od čega je 1.526 obrta aktivno), istaknuo je župan Posavec te kazao kako je ovaj sporazum šansa koju obrtnici koriste kako bi osim izlaganja dobili priliku za učenje i sklapanje poslova. – Nastavljamo i s našim sjajnim projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i za tu namjenu Međimurska županija u ovoj godini uložit će oko 20.000 eura. Time naš obrazovni sustav prilagođavamo tržištu rada, što nam je iznimno važno, objavila je Međimurska županija.