Međimurska županija objavila rezultate natječaja za program “Bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije 2022.”

Temeljem članka 3. st. 2. Odluke o provedbi programa „Bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije u 2022. godini“, te temeljem prijedloga Povjerenstva za provedbu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora turizmu Međimurske županije župan Međimurske županije donio je 11. studenog 2022. odluku o raspoređivanju sredstva za sufinanciranje turističkih projekata sudionicima Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora temeljem Programa „Bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije u 2022. godini“.

Predmet javnog poziva bila je dodjela bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata s ciljem unapređenja i razvoja turizma u Međimurskoj županiji.

Odobreno je 18 projektnih prijedloga, a financijska sredstva za realizaciju ovog programa u iznosu od 400.000,00 kuna osigurana su u proračunu Međimurske županije.

U Programu „Bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije u 2022. godini“ prihvatljivim troškovima smatraju se isključivo oni nastali kroz aktivnosti koje doprinose:

• unapređenju kvalitete postojeće smještajne ponude (subjekti registrirani u skladu s važećim zakonskim propisima)
• uvođenju dodatnih inovativnih turističkih sadržaja u postojećim registriranim turističkim subjektima
• jačanju enogastronomske ponude u postojećim registriranim turističkim subjektima.

Spisak korisnika kojima su odobrena sredstva možete provjeriti OVDJE.

Foto: TZ MŽ