Međimurska županija zajedno s gradovima i općinama stipendira stotinjak učenika za obrtnička zanimanja

Trideset i šest učenika obrtničkih zanimanja potpisalo je ugovore o stipendiranju zahvaljujući kojima će primiti godišnju stipendiju vrijednu 6.000 kuna. Drugi je to krug potpisivanja ugovora, nakon što je već tijekom lipnja ove godine ugovore potpisalo 80-ak međimurskih učenika.

Stipendiranje učenika obrtničkih zanimanja projekt je koji je potaknula Obrtnička komora Međimurske županije još 2003. godine, a do sada je više od 500 stipendista izravno na svoje račune primilo stipendije ukupne vrijednosti od tri milijuna kuna, kako je istaknuo predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak.

U drugom krugu ugovore o stipendiranju potpisali su učenici iz općina Belica i Gornji Mihaljevec te iz gradova Prelog i Mursko Središće.

U projekt je uz Međimursku županiju uključeno 17 općina i tri grada, a potpisivanju su nazočili i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i načelnici općina Belica i Gornji Mihaljevec Zvonimir Taradi i Goran Lovrec.

Izvor: Međimurska županija