Na terasi Bedema župan Matija Posavec priredio prijam i pozdravio odbojkašice Ukrajine koje su na pripremama u Međimurju

Međimurska županija domaćin je odbojkašicama ukrajinske reprezentacije koje u Nedelišću odrađuju pripreme za međunarodna natjecanja, a sportašice i njihov stručni stožer pozdravio je župan Posavec koji im je poželio ugodan boravak u Europskoj regiji sporta 2022. godine na terasi CB Bedem pokraj Muzeja Riznica Međimurja.

Dobrodošli u Međimurje, kraj u kojem žive ljudi velikog srca punog solidarnosti i humanosti. Želimo da se ugodno osjećate u našoj županiji, da postižete vrhunske rezultate i da vam Međimurje ostane u lijepom sjećanju. Hrvatska i Ukrajina prijateljske su zemlje, Međimurje i Rivenska oblast prijateljske regije, a ovdje ste uvijek dobrodošli i naši Međimurci uvijek će vas dočekati otvorena srca, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec izrazivši potporu i nadu da će se situacija u Ukrajini što prije primiriti.

Reprezentaciju su pozdravili direktor SGC-a Aton Nedelišće Stevo Tkalčec u kojem odrađuju pripreme, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport MŽ Maja Odrčić Mikulić koja je istaknula ponos što je Međimurje kao Europska regija spota u 2022. godini domaćin vrhunskim odbojkašicama.

Četrnaest odbojkaških reprezentativki Ukrajine zajedno sa članovima stručnog stožera stiglo je u Hrvatsku krajem travnja, na poziv Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS). U Međimurju odrađuju pripreme za velika natjecanja koja ih čekaju preko ljeta.

Situacija u Ukrajini je vrlo teška, stoga zahvaljujemo Hrvatskoj i Međimurju što su nam pružili podršku. Tijekom prve polovice ljeta igramo Zlatnu skupinu Europske lige, a u drugoj polovici ljeta igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U Međimurju se prekrasno osjećamo, kao da smo kod kuće, a organizacija i podrška koju imamo su odlični, kazao je izbornik ukrajinske reprezentacije Ivan Petkov.

Odbojkašice predvođene kapetanicom Oleksandrom Bytsenko izrazile su zadovoljstvo uvjetima u Međimurju te su dodale da će se rado vratiti u najsjeverniju hrvatsku županiju ukoliko im se pruži prilika.

Izvor: Međimurska županija