Poziv za “Bespovratne potpore za digitalizaciju” – prijave projektnih prijedloga od 1. srpnja do 12. kolovoza 2022.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 24. lipnja 2022. poziv „Bespovratne potpore za digitalizaciju“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Pozivom se osiguravaju sredstva za uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novog načina poslovanja poduzeća, odnosno novih ili značajno poboljšanih proizvodnih postupaka, načina isporuke usluga ili organizacijskih praksi, te jačanje digitalnih vještina.

Za poziv je osigurano ukupno 206 milijuna kuna, uz najniži pojedinačni iznos bespovratne potpore od 150.000 kuna te najviši od 750.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje 3 zaposlena na puno radno vrijeme u prethodnoj kalendarskoj godini.

Aktivnosti koje će biti prihvatljive za financiranje u sklopu poziva su izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje, implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija, te jačanje digitalnih vještina zaposlenika povezanih s prethodno navedenim aktivnostima.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga. To znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Razdoblje zaprimanja prijava bit će od 1. srpnja 2022. do 12. kolovoza 2022., a projekte će po zatvaranju poziva evaluirati HAMAG – BICRO, što će rezultirati sastavljanjem bodovne rang-liste i donošenjem odluka o financiranju.

Više o Pozivu, kao i svi potrebni dokumenti na poveznici OVDJE.

Sve dodatne informacije o natječaju kao i pripremi, izradi i prijavi projekta možete dobiti u uredu RCI Međimurje d.o.o. ili na mobitel: 091 561 57 93, mail: rci@rci.hr, kao i na web stranici: www.rci.hr.                                  

Ilustracija: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja