Raspisan Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja, Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ i Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini

Ministarstvo turizma i sporta 4. i 5. siječnja 2022. godine raspisalo je tri natječaja za sufinanciranje sportskih programa i ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Ukupna vrijednost raspisanih natječaja 5. siječnja 2022. je 17.673.570 kuna, odnosno 14.816.697 kuna za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja i 2.856.873 kuna za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Iznos od 20.600.000,00 kuna predviđen je u Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini koji je raspisan 4. siječnja 2022.

Temeljni ciljevi prva dva natječaja su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprijeđenu psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Natječajima se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

Natječaji su otvoreni danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 5. siječnja do 5. veljače 2022. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći OVDJE.

Iznos od 20.600.000,00 kuna predviđen je u Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini koji je raspisan 4. siječnja 2022.

Ministarstvo će sufinancirat najbolje ocijenjene projekte po skupinama kako slijedi (izgradnja/ građevinski zahvat/opremanje):

–              Atletska staza – do 2 (dva),

–              Sportska dvorana – do 10 (deset),

–              Nogometno igralište prirodna trava/veliko – do 5 (pet),

–              Nogometno igralište umjetna trava/malo – do 7 (sedam),

–              Nogometno igralište umjetna trava/veliko – do 5 (pet),

–              Vanjsko sportsko igralište za više sportova – do 10 (deset),

–              Teniski teren – do 2 (dva),

–              ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, streljana, hipodrom, biciklistička staza…) – do 3 (tri),

poštujući maksimalno do 3 projekta po županiji. Rok za prijave je 3. veljače 2022.

Najveći ukupni iznos sufinanciranja koji će se odobriti je u vrijednosti do 1.000.000,00 kuna bez PDV-a. Više o natječaju pročitajte OVDJE.