RCI Međimurje održao radionicu za pčelare Agacije za povlačenje bespovratnih sredstava iz aktualnih natječaja Mjere 6

U srijedu 24. 11. 2021. RCI Međimurje je organizirao info radionicu za pčelare udruge Agacija u smislu informiranja o natječajima Mjere 6. Radionica je naišla na veliki interes pčelara. Odazvalo se 20 sudionika iz 14 međimurskih OPG-a koji se bave pčelarstvom.

Nakon sat i pol predstavljanja oba natječaja, dati su odgovori na pitanja o mogućnosti pripreme, izrade i prijave projekata, dok je kasnije održan neformalni sastanak na kojem se predstavljene mogućnosti koje se otvaraju, uz pomoć predsjednika Agacije Željka Trupkovića koji provodi projekt i iznio svoja iskustva.

Na info radionici su inače predstavljena dva aktualna natječaja: NATJEČAJ za Podmjeru 6.1. tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ – bespovratna potpora u iznosu od 50.000 eura i NATJEČAJ za Podmjeru 6.3. tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ – bespovratna potpora u iznosu od 15.000 eura

Prijave projekata su započele 3. prosinca i traju do 17. siječnja 2022.

Ukoliko se aktivno bavite poljoprivredom (OPG, PG, obrt ili trgovačko društvo) i želite prijaviti projekt za ovaj natječaj, možete kontaktirati RCI Međimurje na email: rci@rci.hr ili mobitel: 091 561 57 93 ili nas posjetiti u uredu u Ulici Bana Josipa Jelačića 22D u Čakovcu.