Objavljen natječaj za bespovratne potpore za korištenje obnovljivih izvora energije u preradi primarnih poljoprivrednih proizvoda – početak prijava projekata 06. 02. 2023.

Ministarstvo poljoprivrede RH objavilo je 22. prosinca 2022. godine Natječaj za dodjelu bespovratnih potpora iz Mjere 4., Tip operacije 4.2.1. Korištenje obnovljivih izvora energije.

Prijave projekata podnose se od 06. 02. 2023. od 12 sati do 04. 05. 2023. godine do 12 sati.

Putem natječaja dodjeljivat će se bespovratne potpore u iznosu od 15.000 € do 1.000.000 € za ulaganja u obnovljive izvore energije u proizvodnim pogonima za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Intenzitet javne potpore iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova projekta.

Na natječaju za tip operacije 4.2.2. »Korištenje obnovljivih izvora energije« prihvatljivi korisnici su:

a) fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog ili ne životinjskog podrijetla, uključujući početnike ili

b) fizičke i pravne osobe koje nisu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave Nacrta natječaja na E-savjetovanju, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog ili ne životinjskog podrijetla

Ukupna vrijednost natječaja je 9.290.596,59 eura.

Natječaj i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.